Brunch

3 brunchrecepten klaar in een handomdraai

TOSTI 2.0

Dit brunchrecept is zo gemakkelijk en ook ideaal om bijvoorbeeld mee naar je werk te nemen. De combinatie van smaken en texturen zorgen voor een hemels mondgevoel. Wat heb je nodig voor onze tosti 2.0?

  • tosti-ijzer
  • 4 of 6 pitabroodjes
  • 1 mango, geschild en in plakken gesneden
  • 3 á 4 lente-uitjes in ringen gesneden
  • plakken oude kaas
  • chilipoeder

Open het pitabroodje en beleg met mango, een plakje oude kaas strooi de lente-uitjes eroverheen en besprenkel met wat chilipoeder. Sluit het broodje en leg in het tostiapparaat totdat de kaas gesmolten is.

Tosti 2.0

OMELET MET AVOCADO

Dit is mijn favoriet recept op de zondag: de gevulde omelet met roomkaas en avocado. Hij zorgt voor een echte kickstart van je dag, boordevol gezonde voedingselementen! Wat heb je ervoor nodig?

  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 avocado
  • roomkaas
  • rucola

Kluts de eieren in een kom samen met de melk, peper en zout. Smelt boter of doe wat olijfolie in een pan. Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet. Leg de omelet open op een bord en vul met de roomkaas, stukken avocado en decoreer met rucola.

Brunch met avocado: altijd een goed idee!

HARTVERWARMENDE SOEP

Dit brunch- of lunchrecept kan de dag op voorhand al gemaakt worden. Ideaal voor een uitslaapdagje! De benodigdheden:

  • 500 g wortelen, geschild en in grove stukken gesneden
  • 3 cm gember in grove stukken gesneden
  • 1 ui, grove stukken
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 groentebouillonblokjes
  • mixer

Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Bak in een aparte pan de ui op, totdat deze glazig is. Voeg de gebakken ui, wortelen, en gember toe aan de bouillon, laat 10 minuten koken op hoger vuur. Wanneer de wortelen gaar zijn, kan de soep gemixt worden. Serveer de soep warm met een vleugje kokosmelk.

Hartverwarmende soep

Geef een antwoord