Avondeten recepten
De beste avondeten recepten, voor ieder moment van het jaar
Geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? We kennen dat gevoel. Om jou een duwtje de goede richting in te geven, hebben we op deze pagina de beste avondeten recepten voor je verzameld! Wil je vanavond een lekker vlees, vis of vegetarisch avondgerecht op tafel zetten? Bekijk dan alle smaakvolle avondrecepten hieronder! Eet smakelijk alvast.
Uitgelicht avondeten recept
Hieronder staat hét avondeten recept van deze maand. Deze maand hebben we gekozen voor een heerlijke burger. Lekker Amerikaans, met een twist. Dit is een makkelijk recept wat je relatief snel op tafel kan zetten. Het dinerrecept kent veel handelingen. Als je deze goed timed, dan zet je écht een ware smaakvolle sensatie op tafel. Laat je ons jouw resultaat zien?
Juicy Pulled Chicken Burger
Met dit recept strelen de verschillende structuren en smaken je tong. Deze juicy pulled chicken burger kun je zowel op een gezonde als een lekker sappige 'Amerikaanse' manier bereiden. Oh ja, we hebben ook aan een heerlijke side dish gedacht, de klassieke koolsla. En wil je het gerecht helemaal afmaken? Kies dan voor zoete aardappelfrietjes als extra condiment. Begin je al te watertanden?
Ingrediënten
De Burger
Koolsla
Instructies
De burger (de koolsla is stap 3)
- Over zo’n 3 kwartier loopt het water uit je mond, maar daarvoor moeten we eerst aan de slag. Zet een pan water op en wacht tot het kookt. Stop dan je kippendijfilet in de pan en zet de timer op een kwartiertje.
- Verwarm ondertussen ½ eetlepel olijfolie in een non-stick pan. Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes doormidden en toast ze in de pan. Het is van belang om dit vooraf te doen. Doe je dit in een vieze pan, dan verbranden je broodjes. Smeer de broodjes in met een laagje boter en leg ze aan de kant.
- We gaan beginnen aan de koolsla. Dit is lekker voor op en naast de burger! Doe de peen jullienne, rode kool en witte kool in een bak. Doe daar de gewenste hoeveelheid mayonaise, de 1 ½ tl sriracha saus, peper en zout doorheen. Meng het geheel goed door elkaar en klaar is kees. Meer hoef je niet te doen. Sriracha saus en mayonaise over? Maak er dan een heerlijke sriracha mayo van voor op de burger!
- We gaan er vanuit dat je kippendijfilet gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat ze even afkoelen. We gaan ze zo ‘pullen’.
- Eerst zorgen we dat alles klaarstaat voor de burgers. Begin met het snijden van de rode ui in halve ringen. Zet vervolgens een pan op het vuur met 1 el bakboter. Doe de rode ui erin en bak ze glazig op middelmatig vuur. Zijn ze glazig? Doe dan de suiker erbij en wacht tot de boel gekarameliseerd is. Zodra dit het geval is, zet je het vuur uit. Als het goed is, is de ui redelijk bruin van kleur en is het geheel een beetje stroperig. Is dit nog niet het geval? Voeg dan nog wat extra suiker toe. Wel voorzichtig, anders wordt het te zoet.
- Vervolgens snijd je de vleestomaat in plakjes. Reken op 1 plakje per burger.
- We gaan de basis van de burger vast maken. Pak het onderste stukje van het broodje en smeer deze in met de sriracha mayo, die je eventueel aan de kant hebt gezet. Leg daar vervolgens een groot stuk botersla op, gevolgd door het plakje vleestomaat en een aantal plakjes augurk (de hoeveelheid mag je zelf bepalen). Smeer ook de bovenkant in met de saus. Je kunt ook, in plaats van de sriracha moyonaise, de koolsla op de burger doen. Maar dan doe je eerst de botersla en dan de burger. Als je kiest voor de extra koolsla op de burger ga je dus voor de wat vettigere variant.
- Nu gaan we de marinade van je pulled chicken maken. Pak een grote schaal of kom en doe daar de chilisaus, gerookte paprikapoeder, peper en zout in en meng het geheel door elkaar.
- Tijd om de kip te ‘pullen’. Pak 2 vorken en trek de kip uit elkaar. Als de kippendijen aan de grote kant zijn, kun ze even doormidden snijden. Het is het makkelijkste als je de structuur van het vlees volgt. Is dit gelukt? Marineer dan de kip in je kom of schaal met de saus.
- Vervolgens verwarm de overige boter in een pan en leg je gemarineerde kip erin, zodat het vlees lekker warm wordt en het vocht wordt gereduceerd. Verdeel je pulled chicken in 4 verschillende ‘burgers’, leg de gekarameliseerde ui en 1 of 2 plakjes cheddar erop. Wacht tot de cheddar om het geheel heen is gesmolten. Is dit het geval? Dan schep de burger in één beweging uit de pan en leg het op je belegde broodje. Top af met nog een stuk botersla en de bovenkant van het broodje.
- Serveer de burger op een bord, met een beetje koolsla ernaast. Om het helemaal compleet te maken zou je nog zoete aardappelfrietjes toe kunnen voegen. Eet smakelijk en vergeet vooral je foto's niet door te sturen!